
El congreso científico de Nutraceuticals Europe 2020 tratará de cerca la innovación, tendencias y futuro del sector a través de la mano de ponentes de máximo nivel los días 4 y 5 de marzo en el Palacio Municipal de Ifema, en Madrid. El evento dispondrá de una dedicación completa a los ingredientes y productos funcionales, contando con el programa del NTC Next Congress, el congreso científico de referencia en el sector repleto de contenido y un repertorio de ponentes de alto nivel. El evento, además, supondrá un punto de encuentro para los profesionales del sector nutracéutico.
De este modo, junto a la exposición, el apartado de Nutraceuticals Europe – Summit, ofrecerá al visitante profesional un programa repleto de conferencias científicas en el que la innovación y el futuro son las principales claves.
El día 4 de marzo, primer día del certamen, se abordarán temas como:
- La aceleración y mejora de la eficiencia de los procesos de innovación
- Se hablará de cómo usar la nanotecnología en el envasado de productos o de cómo estar al tanto de las nuevas certificaciones.
- Además, se darán herramientas a los profesionales para que puedan diferenciar su marca de la competencia, entre otros muchos contenidos.
El segundo día del certamen se debatirá sobre cómo:
- Optimizar los alimentos funcionales a través de las sustancias nootrópicas
- Se mostrarán nuevos conceptos en materia de belleza, un mercado en constante crecimiento.
- Otro de los paneles abordará los posibles escenarios de una posible legislación futura a nivel de la UE
Nutraceuticals Europe 2020 contará con un programa de alto nivel
Todas las conferencias del NTC Next Congress serán impartidas por ponentes de máximo nivel, expertos en sus materias. Además, los profesionales del sector podrán tener acceso al Congreso con la entrada de la feria, que cuenta con un 50% de descuento en su registro online.
4 de marzo
Apertura 10: 00h
10:20 - 11:00 h.
Health claims and novel foods: what makes a novel food and how to ensure messaging opportunities? Por el Prof. Andreu Palou. Prof. of Biochemistry and Molecular Biology of the University of Balearic Islands (UIB), Director of Laboratory of Molecular Biology, Nutrition and Biotechnology of the UIB, Member of the Board of the Ciberobn
11:00 – 11:40 h.
Nanotechnology in food packaging por la Prof. Cristina Nerin Professor of Analytical Chemistry, Director of Grupo GUIA-Instituto de Investigación en Ingeniería de Aragón (I3A) Ingeniería y Arquitectura (Eina)
11:40 – 12:00 h.
12:00 – 12:40 h.
Botanic substances: functional properties por el Prof. Mauro Serafini. Prof. of Biological Sciences, Pharmacognosis, Medicinal Plants of University of Roma ”La Sapienza”, Advisor of Research, Scientific Expert named by Italian Ministry of Health for the European BELFRIT Project, Scientific Researcher on Micotoxicology, Medicinal Plants and Nutrition.
12:40 – 13:20 h.
Acceleration and improvement of the innovation processes efficiency in the digital era through business intelligence. por David Martínez. Ainia. Manager of Digital Information and Communication Technologies Department
13:20 – 14:00 h.
Introduction to the european union & nutraceuticals: an inside-out approach por Eduardo Mulas (Partner) & Alex Bocquillion (Account Manager). EPPA
15:00 – 15:40 h.
How to substantiate health claims elicited by nutraceuticals. The efsa regulatory framework por la Dra. Ana Aldea. Clinical Research Coordinator Department of Hospital del Mar Medical Research Institute
15:40 – 16:20 h. Affron®: clinical evidence of the antidepressant and mood enhancer effects of a saffron extract por Daniel González. Pharmactiveand R&D Researcher Pharmactive Biotech Products
16:20 – 17:00 Protecting supplement brands with the help of third-party certification – an example for approaching a growing problem David Trosin. Por el NSF International. General Manager, NSF Dietary Supplements NSF International
5 de marzo
10:20 – 11:00 h.
Adaptogenic and nootropic substances: intended to optimize functional foods por el Prof. Andrés Gavilán. President of AFCA (Spanish association for food additives and food supplements makers and traders), Prof. of National of Health School Carlos III on Upper Diploma in Food, Nutrition and Public Health, Dr. Chemical Sciences, President of Technical Sub-Committee (CTN34/SC4) on Food Analysis Horizontal Methods
11:00 – 11:40 h.
. Phytochemicals and gut microbiome interactions: effects in human health por el Prof. Francisco A. Tomás-Barberán. Prof. of Analytical Chemical at University of Murcia, Prof. Analytical Research of CEBAS(CSIC) and Number Member Murcia Region Sciencies Academy Food and Health Lab, Department of Food Science, CEBAS-CSIC, Murcia, Spain
12:00 – 12:40 h. Towards an (unavoidable?) European regulatory framework for nutraceuticals: hindering or stimulating innovation? por Eduardo Mulas (Partner) & Alex Bocquillion (Account Manager). EPPA
12:40 – 13:20 h.
Feeding for feeding old persons today and at the future por el Prof. Carmen Gómez-Candela. Prof. of Clinical Nutrition and Dietetic of University-Hospital La Paz (Madrid), Director of Research Group on Nutritional and Functional Health Research Institute, President of the Spanish Society od Applied Basic Nutrition (Senba)
13:20 – 14:00 h.
Nutraceuticals for the improvement of cognitive functioning. Practical aspects in the clinical development por el Dr. Rafael de la Torre. Director of the Neurosciences Research Program of the Hospital del Mar Medical Research Institute
15:00 – 15:40 h. Microbiota modulation: a new strategy to improve irritable bowel syndrome symptoms por Enzo Spisni. Fagrón Iberia. CEO Targeting Gut Disease
15:40 – 16:20 h. From genetic programming to unexpected epigenetic. Nutrients, non-nutrients and intestinal microbiota contribution por la Dra. Maite García Jiménez. Pharmacist, Biologist and Public Nutricionist, Director of Uppers Diplomas of Food, Nutrition and Public Health at National School Health Institute Carlos III
16:20 – 17:00 h. New scientifically proven plan-based collagen builder. By Nelson Talavera Ruiz. Vaneeghen. Technical Manager